Storslått smuglerhelg i mai

27. og 28. mai vil det bli arrangert en stor «smuglerhelg» ved Oslofjordmuseet.

Fra 1917 til 1927 var det forbudt å selge brennevin i Norge, og dette forbudet resulterte i en utstrakt smuglervirksomhet – ikke minst i Oslofjorden. Færder fyr ble et knutepunkt hvor spriten ble hentet, og kreativiteten med hensyn til hvordan brennevinet skulle fraktes videre inn fjorden var stor.

Forbudet produserte blant annet et stort antall raske motorbåter, og var på sitt vis med på å prege utviklingen av motorbåtskrog. De 10 årene som forbudet varte,  ble i det hele tatt et svært særpreget ti-år i Oslofjorden, og det er minner fra denne tiden som vil bli vist og som det vil bli fortalt historier om i løpet av weekenden 27. og 28. mai på Oslofjordmuseet.

Det er bare å glede seg og sette av datoen – det blir garantert morsomt og spennende!

Jon Walter på Landøya har mye kunnskap om smuglertiden, og i denne vesle video-snutten får du et lite eksempel på kreativiteten som utspant seg for å få smuglervarene trygt i havn:

Swingjazz på Oslofjordmuseet

Venneforeningen til Oslofjordmuseet inviterer til svingende jazz-kveld torsdag 12. januar med Asker Swing Department.

– Her på Oslofjordmuseet arrangerer vi nyttårsjazz 12. januar, og da håper vi å se mange av dere som er med i venneforeningen. Det er Asker Swing Department som byr på swingjazz og god stemning, hvor dere som publikum kan trampe takten til kjente låter, sier venneforeningens leder, Trine Bendixen.

Det er lov å ta med seg venner også, og er det noen av dem som vil bli medlem av venneforeningen, er de velkomne til det også

Dørene åpner kl 18:00 med kafé og salg av noe i glasset. Konserten starter kl 19:00. 100 kroner i cover charge.

– I mellomtiden ønsker vi alle museets støttespillere et riktig godt nytt år, sier Trine Bendixen.