2018: Dette skjer i Vollen!

Di Derre spiller på Vollen Marina 26. mai 2018.

2. MAI: Fotokunstner Linda Kristensens utstilling i Selvikvillaen åpner.

10. MAI: Kl 15:00: Åpning av Asker kunstforenings sommerprogram i Vollen. Galleriet har åpningstider kl 12:00–16:00 fra og med torsdag til og med søndag hver uke. Utstillere 10.–27. mai: Yngvill Lassem med abstrakt maleri og Frode Lillesund med figurativ skulptur.

17. MAI: Tog fra Vollen Montessoriskole til Arnestad skole kl 11:00. Åpent arrangement på Arnestad skole fra kl 11:30 til kl 14:30. Åpent hus i Nærmiljøsentralen, Selvikvillaen fra kl 14:00 til kl 17:00.

23. MAI: Åpent møte i Helselagshuset der blant annet dokumentarfilmen «Husker du meg?» vises. Filmen følger tre yngre personer med demens. Helselagshuset er i Vollenveien 1, midt i sentrum.

24. MAI: Galleri Asker kunstforening i Vollen holder åpent fra kl 12:00 til kl 20:00 i anledning Asker kulturfestival. Kl 18:00 blir det kunstfaglig foredrag. Om foredragsholder; se Galleri Asker kunstforening på Facebook.

25.–26. MAI: Drop in workshop for barn hos Galleri Asker kunstforening: «Hva ble med isblokkene fra Vollen til England?»

26. MAI: Konsert med De Derre med Hu Derre (Unni Wilhelmsen) på Vollen Marina.

Di Derre spiller på Vollen Marina 26. mai 2018.

27. MAI: Uteteater for barn om «De tre bukkene bruse» (som skulle til Vollen og kjøpe seg boller). Forestillinger kl 12:00, kl 13:30 og kl 15:00. Billetter hos Barna i Svingen.

27. MAI: Kl 12:00: «Vollen Rundt» – kombinert tur og quiz som passer for alle aldre. Start ved klubbhuset til VUL. Rundløype og avslutning samme sted. 10 stasjoner underveis.

31. MAI: Galleri Asker kunstforening viser utstilling med avgangsstudenter fra Asker kunstfagskole. Se Asker kunstfagskole på Facebook.

2. JUNI: Kl 13:00: Åpning av utstilling i Selvikvillaen om kunsten til Axel M. Erichsen (1883-1965) som inneholder en rekke lokale motiver.

FRA BJERKØYA: Margaret Heldor har samlet Axel M. Erichsens kunst, som blant annet har motver fra Bjerkøya. (Foto: Morten Jensen)
FRA BJERKØYA: Margaret Heldor har samlet kunsten til sin bestefar, Axel M. Erichsens, som blant annet har malt motiver fra Bjerkøya. (Foto: Morten Jensen)

6. JUNI: Kl 19:00: «Fra Napoleon til unionsoppløsning». Knut Falla forteller om hvilken rolle Napoleon hadde i forbindelse med at Norge ble eget land. Kåseriet finner sted i Oslofjordmuseet.

OM NAPOLEON: Knut Falla kåserer om Napoleons betydning for at Norge ble et eget land. (Foto: Morten Jensen)

16. JUNI: Markeds- og plantebyttedag i Selvikvillaen! Besøk markedet og nyt en kaffe i Selvikvillaens flotte hage. Planter selges og byttes! Få inspirasjon og gode råd fra lokale gartnerier. Selvikvillaens hagegruppe stiller med løk- og staudebytte. Meld fra innen 11. juni dersom du ønsker å delta med stand.

16. JUNI: kl 13:00: Galleri i Asker kunstutstilling åpner utstilling med Pippip Ferner.

23. JUNI: St. Hans-feiring i Vollen. Som tradisjonen har vært siden 1960-tallet blir det feiring i Vollen. Ta med mat, drikke og godt humør. Bålet tennes kl 21:00 på moloen.