2018: Dette skjer i Vollen!

2. JUNI: Kl 13:00: Åpning av utstilling i Selvikvillaen om kunsten til Axel M. Erichsen (1883-1965) som inneholder en rekke lokale motiver.

FRA BJERKØYA: Margaret Heldor har samlet Axel M. Erichsens kunst, som blant annet har motver fra Bjerkøya. (Foto: Morten Jensen)
FRA BJERKØYA: Margaret Heldor har samlet kunsten til sin bestefar, Axel M. Erichsens, som blant annet har malt motiver fra Bjerkøya. (Foto: Morten Jensen)

6. JUNI: Kl 19:00: «Fra Napoleon til unionsoppløsning». Knut Falla forteller om hvilken rolle Napoleon hadde i forbindelse med at Norge ble eget land. Kåseriet finner sted i Oslofjordmuseet.

OM NAPOLEON: Knut Falla kåserer om Napoleons betydning for at Norge ble et eget land. (Foto: Morten Jensen)

16. JUNI: Markeds- og plantebyttedag i Selvikvillaen! Besøk markedet og nyt en kaffe i Selvikvillaens flotte hage. Planter selges og byttes! Få inspirasjon og gode råd fra lokale gartnerier. Selvikvillaens hagegruppe stiller med løk- og staudebytte. Meld fra innen 11. juni dersom du ønsker å delta med stand.

16. JUNI: kl 13:00: Galleri i Asker kunstutstilling åpner utstilling med Pippip Ferner.

23. JUNI: St. Hans-feiring i Vollen. Som tradisjonen har vært siden 1960-tallet blir det feiring i Vollen. Ta med mat, drikke og godt humør. Bålet tennes kl 21:00 på moloen.

14. JULI: kl 13:00: Galleri i Asker kunstutstilling åpner utstilling.

11. AUGUST: Vernissage ved Galleri i Asker kunstforening.

11. OG 12. AUGUST: Bringebærfestivalen. Bringebærkake bakekonkurranse. Nærmiljøsentralen, Selvikvillaen. Innlevering kl 12. Juryens dom fra kl. 13. Det er tre klasser: Barn og unge. Åpen klasse.  Profesjonelle.  – Bringebærløpet.

2. SEPTEMBER: Kl 14:00: Barneforestillingen «VirrrVarrr – klovnen Knut». En herlig barneforestilling som vises på gressmatten utenfor Oslofjordmuseet eller inne i auditoriet på museet i tilfelle regn. Gratis.

2. SEPTEMBER: Kl 09:00: «En sommer er over» – sensommerkonsert med duoen Werner Johannessen og Mari Amundsen på Oslofjordmuseet.

7. SEPTEMBER: Geologiens dag. Her blir det masse vitenskapelig moro! Dagen er stiftet for at folk flest skal få oppleve hva geologi er. Nærmiljøsentralen og Oslofjordmuseet feirer dagen med å invitere Vollen ungdomsskole til en spennende dag med filmvisning og skattejakk ved Fritzner-stranda.

9. SEPTEMBER: Norgesmesterskap i krabbefiske for barn. Tre klasser: 2–5 år, 6–8 år og 9–12 år. Det koster 50 kroner å være med og du får beholde krabbefiskestang og bøtte. Vi tar imot kontanter eller Vipps. Krabbene som fiskes blir sluppet ut igjen etter at det er blitt registrert hvor mange du har fisket. Påmelding fra kl 13:00. Kl:14:00 starter konkurransen. Kl 15:15 er det registrering av antall krabber som er fisket. Ca. kl 15:45 er det premieutdeling. Salg av vafler, saft og kaffe. Arrangementet er et samarbeid mellom Oslofjordmuseets Venner og Oslofjorden Friluftsråd og er støttet av OBOS.

16. SEPTEMBER: Kl 16:00: VM i kjeglespill. Fjorårets mester skal utfordres! Bli med på konkurransen på Askers flotteste kjeglebane. Konkurranse i ulike aldersgrupper. Alle kan være med.

16. SEPTEMBER: Historielaget presenterer: «Historien bak Vesleheimen» eiendom i Vollen fra 1912. Foredrag og omvisning.

28. OKTOBER: Kl 19:00: «En musikalsk reise gjennom Evert Taubes spennende liv». Konsert på Oslofjordmuseet.