Dette skjer i Vollen!

PLAST I HAVET: Fotograf Linda Kristiansen viser bilder der tematikken er plast i havet.

3. – 25. mai: «A Plastic World and The Climate Change»

Kunst- og fotokunstutstilling ved Kiro Roskvist og Linda Kristiansen. Åpning 3. mai kl. 17:30 Kunstnerblikk med fokus på klimaendringer og forsøplingen av havet.

4.– 26. mai: Kunstutstilling ved Jone Skjensvold og Aage Langhelle

Asker kunstforening avd. Vollen Jone Skjensvold / Aage Langhelle Utstillingsåpning lørdag 4. mai kl. 13:00

25. mai – 31. august: Badelivsutstilling i Oslofjordmuseet

Badelivsutstilling i Oslofjordmuseet. Åpning 25. mai kl. 13:00. Kåseri ved forfatter, kunsthistoriker og grafisk designer Tone Skjelstad, som har utgitt boken «Oslofjorden historiske badeanlegg», sist omtalt i Aftenposten på søndag 19.mai. Sommermusikk v/Brassistene. Catwalk der vi viser badetøy fra nåtidens bademote.

Anne Sophie Nordrum arbeidet i over ett år med å fotografere 21 kvinner under vann. Det ble til fotoutstillingen «Senisbilità» som i sommer vises i Selvikvillaen.

25. mai: «Sensibilità»

Sommerutstilling i Selvikvillaen: Fotoutstillingen «Sensibilità – en fortelling om kvinner i vann» av Anne Sophie Nordrum.

Bo Kaspers Orkester spiller i Vollen 25. mai.

25. mai: Konsert med Bo Kaspers Orkester

Det kjente svenske bandet Bo Kaspers Orkester spiller i Vollen Marina. Konsertområdet er åpent fra kl 18:00 til klokka 23:00. Det blir oppvamingsband, matservering og bar.

26. mai: «Tegn med tråd»

Asker kunstforening avd. Vollen Broderiverksted kl. 13:00–15:00. «Tegn med tråd» med kunstneren Susanne Roti. Alt materiell er tilgjengelig i galleriet. Gratis og åpent for alle

30. mai – 6. juni: Avgangsutstilling

Asker Kunstforening avd. Vollen. Avgangsutstilling for elever ved Asker kunst-fagskole, utstillingsåpning torsdag 30. mai kl. 18:00.

15.–16. juni: Stafett for livet

Stafett for Livet i regi av Kreftforeningen. Start Vollen Idrettshall, Håkavikveien 49 kl. 12:00, varighet 24 timer. Se: kreftforeningen.no/ stafettforlivet/pamelding/asker/

ANNE KARI AMSTAEIN: Balanseøvelse.

15. juni – 7. juli: Kunstutstilling ved Anne Kari Amstein og Gabrielle Göransson

Asker Kunstforening avd. Vollen. Anne Kari Amstein og Gabriella Göransson Utstillingsåpning lørdag 15. juni kl. 13:00.

ST. HANS: Bålet tennes kl 21:00. [Foto: Morten Jensen]

23. juni: St. Hans

Tradisjonell Sankthansfeiring i Vollen Matboder på stranda ved Oslofjordmuseet. Bålet tennes kl. 21:00.

13. juli–25. august: Sommerutstilling

Asker Kunstforening avd. Vollen. Sommerutstillingen. Utstillingsåpning lørdag 13. juli kl. 13:00.

BRINGEBÆRLØPET: Husk påmeldingsfrist til Bringebærløpet 16. august. [Foto: Morten Jensen]

17. august: Bringebærfestivalen

Frokost kl. 10:00. Åpning ved Ordføreren kl. 11:15. Auksjon, salg, aktiviteter.

18. august Bringebærfestivalen fortsetter.

Bringebærkake konkurranse i Selvikvillaen: Innlevering kl. 12:00, juryering kl. 13:00. Bringebærløpet 2019. PÅMELDINGSFRISTEN er fredag 16. august kl. 18:00. For info se: bringebaerlopet.no.

RUTH ROLAND: «Det viktigste i livet».

7. – 29. september: Kunstutstilling ved Ruth Roland

Asker Kunstforening avd. Vollen. Ruth Roland. Utstillingsåpning lørdag 7. september kl. 13:00.

VM I KJEGLESPILL: Kjeglebanen i Vollen vil være åsted for intens konsentrasjon 15. september. [Foto: Morten Jensen]

15. september: VM i kjeglespill

VM i Kjeglespill ved Selvikvillaen. Bli med på konkurransen på Askers flotte kjeglebane kl. 16:00. Vi konkurrerer i ulike aldersgrupper, alle kan bli med.

21. & 22. september: Båtopptak

Båtopptak, Vollen Båtforening kl. 10:00–16:00. Helselaget selger vafler, pølser og kaffe i båthavnen.

NM I KRABBEFISKE: Det ventes mange barn til Vollen under NM i krabbefiske [Foto: Trine Bendixen].

22. september: NM i krabbefiske for barn

NM i krabbefiske for barn, Oslofjordmuseet. Fisking kl. 14:00–15:15. Påmelding fra kl. 13:00. Kr. 50 inklusive bøtte og krabbesnøre. Premieutdeling ca. kl 15:45.

22. september: Asker Washboard Five i Oslofjordmuseet

Konsert i Oslofjordmuseet. Kl. 19:00. Asker Washboard Five spiller hyggelig jazzmusikk fra 1920-tallet.

LIISA KANERVA: «Kirahviterapia».

5.–20. oktober: Kunstutstilling ved Liisa Kanerva og Klara Pousette

Asker Kunstforening avd. Vollen. Liisa Kanerva / Klara Pousette Utstillingsåpning lørdag 5. oktober kl. 13:00.

I THE VOICE: Katharina Kockum-Hovden deltok i The Voice i 2016.

20.oktober: Katharina Kockum-Hovden i Oslofjordmuseet

Konsert i Oslofjordmuseet kl. 19:00 med Katharina Kockum-Hovden.

FØRJULSKONSERT: Mari Amundsen og Werner Johannessen fremfører vakre tone i Oslofjordmuseet. [Foto Stein Styve].

24. november: Førjulskonsert i Oslofjordmuseet

Førjulskonsert i Oslofjordmuseet med Mari Amundsen og Werner Johannessen. Kl 19:00 senkes skuldrene og hjertene fylles før adventstiden setter inn.