Bli med på båttur til Sandvika Klassiske Båter

KLASSISKE BÅTER: 17. august er Sandvika fylt av flotte klassiske båter, og det er nettopp dit venneforeningens båttur i år går til. [FOTO: Sandvika Klassiske Båter]

Også i år arrangerer Oslofjordmuseets Venner en båttur. I fjor møtte vi «Maud» da hun kom til Vollen. I år går turen til Sandvika og utstillingen av klassiske båter der lørdag 17. august.

Venneforeningen har etter hvert gjort det til en tradisjon å arrangere en båttur for venneforeningens medlemmer, og slik blir det i år også.

– Vi har også i år vært så heldige at vi har fått hjelp av André Aaby og «Ternen» til å arrangere årets båttur. Turen går lørdag 17. august med både avgang og ankomst i Vollen, sier Carl Peter Aaser i venneforeningens styre.

Mens «Ternen» i fjor tok med gjester ut og var en av mange båter som møtte «Maud» ute i fjorden, går turen i år innover i fjorden.

– Vi setter kurs for Sandvika hvor vi går i land og besøker «Sandvika Klassiske Båter». Her har de samlet en rekke av de flotteste klassisk båtene i fjorden, både med seil og motor, så dette blir virkelig en tur i museets ånd, sier Aaser.

Avreise fra Vollen blir klokka 12:00 og Carl Peter Aaser regner med at man vil være tilbake i Vollen ved 16–17-tiden.

Turen er for medlemmer i Oslofjordmuseets Venner (som har betalt årets medlemsavgift), med følge.

– Det vil bli servert en liten velkomstdrink når dere kommer om bord – Mozel eller hvitvin. Lunsj kan enten kjøpes i Sandvika eller medbringes. Båtturen koster 100 kroner per person.

Påmelding kan skje til Carl Peter Aaser, som imidlertid har følgende viktige beskjed:

– Det er begrenset plass om bord på «Ternen», så her om er det om å gjøre å være «førstemann til mølla». Når vi har 25 påmeldte, vil vi sende ut en e-post om at det fullt, og de som har fått plass, vil få tilsendt betalingsinfo. Påmeldingen er gyldig først når den er betalt.

Så da er det vel bare å hive seg rundt?