Drøm deg bort i musikken

MUSIKK I MUSEET: Stefan Ibsen Zlatanos spiller og Elisabeth Gimmestad synger i Oslofjordmuseet søndag 20. oktober. Dørene åpner kl 18 – musikken starter kl 19.

Søndag 20. oktober byr Oslofjordmuseets Venner på en musikkaften fylt av en lett og lystig blanding av kjente og festlige operaarier – og mer alvorspregete, drømmende og sprudlende musikal-perler.

Musikerne som står bak denne musikkopplevelsen er solisten Elisabeth Gimmestad og pianisten Stefan Ibsen Zlatanos. Og her er det snakk om virkelig forførende kvalitetsmusikk. Stefan og Elisabeth mener det er mulig å forsvinne inn i en verden der italienske og tyske operavinder møter både et hint av gamle Hollywood – og den norske fjellheimen.

– Så ta del i reisen sammen med de to musikerne og drøm deg bort i skjønn musikk, sier venneforeningens leder, Trine Bendixen.

Dørene i Oslofjordmuseet åpner klokka 18 denne søndagen, og innefor dørene blir det kafé og anledning til en prat med venner og kjente. Konserten begynner klokka 19.

Elisabeth Gimmestad kaller seg selv for en lyrisk koloratursopran. Hun kommer fra Sandane i Gloppen kommune i Sogn og Fjordane, og hun har sunget konserter og hatt roller i operaproduksjoner ved Universitetet i Stavanger, Opera Nordfjord, Oslo Operafestival, Accademia Filarmonica Romana i Roma og i Universitetets Aula i Oslo. Det blir sagt at hun har et vidt repertoar innen opera og lieder, har bakgrunn innen dans og teater, og hun ble allerede i 2011 presentert av Norberg-Schulz under Oslo Operafestival som et ungt operatalent.

Søndag er hun i Oslofjordmuseet for å synge for venneforeningens medlemmer og alle andre som vil komme for å høre på.

Om Stefan Ibsen Zlatanos sies det at han er en ettertraktet pianist og allsidig musiker, både som solist og i samspill med andre. Stefans allsidighet spenner fra klassisk, jazz, pop, samtidsmusikk til folkemusikk fra Hellas og Norge.

Han spiller fast med Alexander Rybak, og arbeider jevnlig med flere av Norges fremste operasangere og andre artister blant annet: Mia Gundersen, Guri Skanke, Erlend Bratland, Didrik Solli Tangen, Ida Maria, Marita Sølberg, Tora Augestad, Caroline Wettergren, Adrian Angelico og Hanne Sørvåg.