Her er det offisielle Maud-programmet

Lørdag 18. august kommer polarskuta «Maud» tilbake til utgangspunktet; der båten ble bygd for 101 år siden – i Vollen. Det blir ikke forbigått i stillhet.

«Maud»s hjemkomst er ikke bare en lokal begivenhet, men også en nasjonal, noe NRK har tatt konsekvensen av. «Maud»s hjemkomst blir fulgt live på NRK 2 og på nrk.no. Sendingen skal etter sigende foregå om bord i slepebåten «Tandberg Polar» og fra et studio i Oslo.

For alle som har anledning til å møte «Maud» ute på fjorden eller når skuta ankommer Vollen, så er programmet slik:

• Kl 10 – vil «Maud» passere Drøbak og vil fortsette mot Vollen. Beregnet ankomst i Vollen ca. kl 13.

I Vollen blir programmet slik:

• Kl 10:30 – Konsert utenfor Oslofjordmuseet med Vollen Big Band
  • Kl 12:30 – Jazz med Maud-ensemblet fra scenen
  • Kl 12:45 – Velkommen ved Harald Bøckmann fra Vollen Historielag.
    • Det blir utdeling av et nytt hefte om båtbygger Christian Jensen og «Maud».
    • Geir Børresen leser tekst om «Maud»s historie.
    • Jazz fra scenen fortsetter
    • Samtale med  enkelte av  etterkommerne fra Maud-ekspedisjonen
    • Sjømannskoret synger
  • Kl 13:00 – 14:00  – Innseiling og fortøyning av «Maud» på utsiden av museumsbrygga.
  • Kl 14:00 – Velkommen til Mauds redningsmenn og Tandberg Eiendom AS     ved Knut Førsund fra Vollen vel.
    • Maudkake og gaver til gjestene.
    • Hilsen fra Lene Conradi, ordfører i Asker
    • Hilsen fra Bob Papuin, Chargé d’affaires ved Canadas ambassade
    • Hilsen fra Espen Tandberg i «Maud Returns Home» og Tandberg Eiendom AS
    • Knut Førsund intervjuer prosjektleder Jan Wanggaard
    • Sjømannskoret avslutter fra scenen.

Posten vil være til stede fra kl 10:30 med eget poststempel og salg av frimerkefolder.

Det vil være gratis adgang i Oslofjordmuseet 18. august!

Mange folk, vanskelig parkering

Det er ventet svært mennesker til Vollen denne lørdagen og det advares mot at det kan bli vanskelige parkeringsforhold. Arrangørene oppfordrer derfor alle som har anledning til å ankomme til fots eller per sykkel.

– Hvis du må benytte bil, så vær tidlig ute. Det er gratis parkering ved Arnestad og Vollen skoler, sier Trine Bendixen i Oslofjordmuseets venneforening.

Bli medlem av venneforeningen!

Arrangører og informasjon

Arrangører av «Maud»s hjemkomst til Vollen er:

• Vollen Vel
  • Vollen Historielag
  • Vollen Nærmiljøsentral
  • Oslofjordmuseet
  • Oslofjordmuseets Venner
  • Asker kommune

Nærmere informasjon kan du finne på: