Husk årsmøtet 5. februar

5. februar kl 19:00 avholder Oslofjordmuseets Venner årsmøte i Oslofjordmuseet. Årsmøtet blir etterfulgt av et medlemsmøte med blant annet en stormfull film fra 1929 og en kort oppdatering rundt «Maud».

Årsmøtet vil som vanlig inneholde de postene som lovene til venneforeningen foreskriver. På agendaen står blant annet forslag til endringer av foreningens lover og valg av nytt styre,

Les mer om årsmøtet.

Etter årsmøtet blir det en liten pause før vårt åpne medlemsmøtet, og i pausen serveres det kringle, kaffe og musikk. 

– På det åpne medlemsmøtet vil vi informere litt om hvor «Maud» ligger og kan sees. Videre vil vi viseen gammel film, fra 1929, fra fullriggeren «Peking». Filmen forteller om livet om bord og ikke minst i riggen, og fra skipets rundning av Kapp Horn i storm. Filmen tar ca. 37 minutter forteller Per Salvesen i venneforeningens styre.

Filmen byr på imponerende og ikke minst modig filming fra riggen.

«The Peking Battles Cape Horn», som filmen heter, blir kommentert av kapteinen selv i 1929, Irving Johnson. Filmen gir et godt bilde av det tøffe livet om bord i en fullrigger for snart 100 år siden, og ikke minst vil man la seg imponere av filmingen som ble gjort av amatører med enkle midler.

Det var tøffe tak om bord i fullriggeren «Peking» da hun rundet Kapp Horn.

Så husk, tirsdag 5. februar kl 19:00 i Oslofjordmuseet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.