Hvordan skal fremtidens båttrafikk i Oslofjorden bli?

FORURENSER: Vollen-båten forurenser like mye som 54 busser. Nå ønskes et mer miljøvennlig alternativ.

13. februar kl 18:30 vil det bli satt lys på fremtidens båttrafikk på Oslofjorden. Stedet er Oslofjordmuseet.

Mens bilkøene inn mot Oslo blir lengre og lengre på land, rettes blikket stadig oftere ut på sjøen og Oslofjorden. Vollenbåten, som i dag har tre morgen- og tre ettermiddagsruter har vist at det både går an og at det er et behov. Men hvordan ønsker man at båttrafikken på fjorden skal utvikle seg?

Det vil bli informert om og det vil bli diskutert i Oslofjordmuseet onsdag 13. februar klokka 18:30, et møte i regi av alle foreningene i Vollen, som alle mener at overgangen til miljøvennlig båttrafikk i Oslofjorden bør framskyndes, og trafikktilbudet økes. Dagens to dieseldrevne båter som betjener Vollen-ruten skal etter sigende forurense like mye som 54 busser.

En rekke politikere og andre sentrale personer vil delta på møtet, og det blir satt sammen et panel som kan gi svar på en rekke spørsmål.

Møtet starter med et tilbakeblikk i historielagets regi: «Asker, Røken og Hurums Damskibselskab» som ble stiftet i 1892 og holdt det gående til 1952.

Møtet er åpent og det er gratis adgang.