Konsekvenser av klimaendringene og plast i havet

Dette er et av bildene Linda Kristiansen vil vise i Oslofjordmuseet fra 3. til 23. mai. ©Linda Kristiansen.

Daglig får vi høre om hvor mye plast det er i havet og hvor ødeleggende klimaendringene er. Fra 3. til 23. mai blir vi minnet om dette i Oslofjordmuseet i kraft av kunstutstillingen «A Plastic World and The Climate Change».

Bak utstillingen står to lokale Vollen-kunstnere; kunstfotografen Linda Kristiansen og initiativtager og arrangør av utstillingen, Kiro Roskvist.

Linda Kristiansen kommer opprinnelig fra Solbergelva utenfor Drammen, men er nå bosatt i Vollen.

Med bildene sine vil hun konseptualisere temaet plast i havet og utforske grensene mellom det surrealistiske og det potensielt skremmende fremtid, for å sitere plakat-teksten til Oslofjordmuseet.

En liten smakebit på hva du kan se, får du her:

Klimaendringenes konsekvenser

Vollen-kunstneren Kiro Roskvists utstilling kaller hun ®The Climate Change». Den består av konseptuell kunst, oljemaleri og skulptur.

– Utstillingen i mai har som tema konskvenser av klimaendringene og viser oljemalerier, kolorerte tegninger og installasjoner av innvandrende arter som truer norsk natur. Det blir bilder av blant annet vresros, kamaneter og vaskebjørn, forteller Kiro Roskvist.

Kiro Roskvist

– Jeg ønsker å minne om at 20 000 skoleungdommer nylig demonstrerte mot klimaendringer, og temaet er valgt for å aktualisere museet sine utstillinger. Tron Wigeland, tidligere leder av museet, ønsket at utstillingen skulle være inne i museet og ikke i auditoriet, sier hun.

Kiro vil være kjent av mange i venneforeningen. Hun har jobbet som museumsvert ved Oslofjordmuseet i flere år og har også vært kreativ leder ved Vollen nærmiljøsentral. Hun har høyskoleeksamen i Intermedia (kunst- og kulturfag) og en bachelor i litteraturvitenskap. Hun er utdannet serietegner og var på begynnelsen av 2000-tallet aktiv som gatekunstner i Göteborg. Siden 2015 har hun bodd i Vollen.

Kiro Roskvist

Selvlært kunstner

Linda Kristiansen begynte med foto i 2000, men det var først i 2015 at hun begynte med digital fotokunst.

–  Jeg fant i dette en måte å uttrykke meg på som jeg aldri hadde opplevd tidligere. Å skape konseptuelle bilder ble for meg en stor del av den jeg er, skriver hun på sin egen nettside.

Hun er selvlært og bruker mye av fritiden sin til å videreutviklse seg innen teknikk og metoder.

–  Bilder som uttrykksform, formidler av følelser, stemning og uttrykk er det jeg brenner for, skriver Linda Kristiansen.

Til daglig jobber hun med pårørendearbeid innen psykisk helse.