Kunst om plast i havet

Dette er et av bildene Linda Kristiansen vil vise i Oslofjordmuseet fra 3. til 23. mai. ©Linda Kristiansen.

Daglig får vi høre om hvor mye plast det er i havet og hvor ødeleggende det er. Fra 3. til 23. mai blir vi minnet om dette i Oslofjordmuseet i kraft av kunstutstillingen «A Plastic World and The Climate Change».

Bak utstillingen står to lokale Vollen-kunstnere, kunstfotografen Linda Kristiansen og Kiro Roskvist.

Linda Kristiansen kommer opprinnelig fra Solbergelva utenfor Drammen, men er nå bosatt i Vollen.

Med bildene sine vil hun konseptualisere temaet plast i havet og utforske grensene mellom det surrealistiske og det potensielt skremmende fremtid, for å sitere plakat-teksten til Oslofjordmuseet.

En liten smakebit på hva du kan se, får du her:

Selvlært kunstner

Linda Kristiansen begynte med foto i 2000, men det var først i 2015 at hun begynte med digital fotokunst.

–  Jeg fant i dette en måte å uttrykke meg på som jeg aldri hadde opplevd tidligere. Å skape konseptuelle bilder ble for meg en stor del av den jeg er, skriver hun på sin egen nettside.

Hun er selvlært og bruker mye av fritiden sin til å videreutviklse seg innen teknikk og metoder.

–  Bilder som uttrykksform, formidler av følelser, stemning og uttrykk er det jeg brenner for, skriver Linda Kristiansen.

Til daglig jobber hun med pårørendearbeid innen psykisk helse.

Malerier og skulpturer

Samtidig slipper også Vollen-kunstneren Kiro Roskvist til med en utstilling hun kaller ®The Climate Change». Den består av konseptuell kunst, oljemaleri og skulptur.

– Verkene er basert på konsekvenser av klimaendringer med spesielt fokus på innvandrende sjø- og landlevende flora/fauna i et varmere klima, skriver Oslofjordmuseet.

Senest i dag kunne Dagbladet fortelle om sjokkerende plastfunn i havet og at dette bekymrer forskerne.

– – Det er rystende. Jeg hadde ikke forventet å finne så mye mikroplast som vi gjorde. Det er deprimerende at det er å finne i noen av landets mest ikoniske steder, sier  Christian Dunn til  avisen The Guardian.

Stor trussel

Mennesker konsumerer mikroplast gjennom både mat og vann, men hvordan det påvirker økosystemet, har forskerne foreløpig ikke klart å kartlegge nøyaktig, skriver Dagbladet.

Utstillingen ved Oslofjordmuseet blir med andre ord en alvorlig, men sikkert også vakker,  påminnelse om viktig det er å ta vare på havet.