Nå blir det jul i Vollen

Oslofjordmuseet har sin naturlige og sentrale plass når julefeiringen i Vollen innledes den første adventshelgen.

Høydepunktet søndag 3. desember blir julegrantenningen i Vollen klokka 16:00 der ingen ringere enn Asker kommunes ordfører, Lene Conradi, vil stå for tenningen – godt assistert av mange barn. Dansesonens mange dansende nisser kommer og Arnestad skolekorps spiller kjente julesanger. En av sangene som vil bli sunget, er skrevet av Kristin og Lene i «Barna i Svingen». Tittelen er nettopp hva det handler om: «Julen kommer til Vollen».

Før julegrantenningen åpes det en julemesse i helsehuset i Vollen sentrum hvor det blat annet selges håndlagde gaver og honning, og hvor det er åpen kafé. Messen åpner klokka 12:00 og stenger kl 17:30.

Klokka 14:00 åpner det en juletreutstilling i lokalene ved siden av apoteket.

– Her har ulike kunstnere, fag og næringer latt seg inspirere til å lage sitt helt unike juletre. Det blir også juleverksted der barna kan laget julepynt og julegaver. I tillegg kan du fotograferes i kunstneren Mona Lærum sitt Julepostkort, forteller Trine Bendixen.

Dette arrangementet inngår i venneforeningen til Oslofjordmuseets «Barnerekka», som vanligvis foregår i Oslofjordmuseet, men som denne dagen er flyttet til lokalene ved siden av apoteket i Vollen.

– Kl 15:30 går vi sammen for å se julegranen tennes og for å møte nissen som kommer med godteposer til alle barna. Dessuten blir det gløgg og brente mandler til alle, sier Bendixen.

Rikholdig juleprogram

Julen er langt fra over i Vollen med dette – dette er bare starten.
Torsdag og fredag, 6 og 7. desember, blir det eventyrlesning i lavvoen i hagen til Selvikvillaen. Der er det er Nærmiljøsentralen som har invitert barnehager til en hyggelig førjulsstund. Lise Førsund leser, og arrangørene kan fortelle at begge dager allerede er fullbooket.

Klokka 12:30 til 15:30 på onsdag 13. desember, på Luciadagen, er kafeen i Selvikvillaen åpen. Der serverer Nærmiljøsentralen hjemmebakte lussekatter. Dagen etter, torsdag 14. desember, blir det førjulsstemning med allasang samme sted. Liv Nina Mosveen stemmer i som forsanger.

Arrangementet starter klokka 19:00.

Er du glad i julegrøt, kan du få det servert i Selvikvillaen søndag 17. desember mellom klokka 12:30 og 15:30, og klokka 19:00 samme søndag blir det julekonsert i Oslofjordmuseet i regi av venneforeningen. Konserten heter «Stille jul» og fremføres av Werner Johannessen og Mari Amundsen. Oslofjordkafeen åpner klokka 18:00 og konserten varer i cirka en time.

Mye spennende på trappene i 2018

Løftes blikket litt og man skuer inn i 2018, kan det røpes at det blir nyttårsjazz i museet 21. januar, at Oslofjordmuseets Venner har årsmøte 5. februar, at Jan Wanggaard kommer for å fortelle om Maud-prosjektet 27. februar og at det fra 1. til 4. mars blir modellbåtutstilling i museet.

14. til 18. mars arrangeres den årlige båtutstillingen Sjøen for alle på Lillestrøm hvor Oslofjordmuseet vil ha ansvaret for en større nostalgi-utstilling.

– Det blir et kjempeprosjekt sammen med Aust-Agder museum, og for å bemanne standen vil vi ha et stort behov for hjelp, sier Tron Wigeland Nilsen, som oppfordrer venneforeningens medlemmer til å merke seg datoene og sette seg opp som hjelpere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.