Over 100 modellbåter på utstilling

3. og 4. mars er det modellbåtutstilling i Oslofjordmuseet, der over 100 båter er utstilt.

– Ja, det nærmer seg «all time high». Nå har vi 114 båter vi skal stille ut, men det kommer stadig folk innom for å levere oss båter, sier museumslektor Jon Aksel Aulie mindre enn 24 timer før utstillingen skal åpne lørdag 3. mars kl 11:00.

SPORT: «Sport» var en av pappabåtene som gikk i Oslofjorden på 1950-tallet.
SPORT: «Sport» var en av pappabåtene som gikk i Oslofjorden på 1950-tallet. [Foto: Jon Aksel Aulie]
Det er femte gang modellbåtutstillingen arrangeres, og Aulie sier at dette uten tvil er den utstillingen museet har som skaper størst engasjement.

– I år er det kommet folk langveisfarende med båtene sine. En er kommet helt fra Trondheim med ni fiskebåt-modeller, en annen fra Fevik på Sørlandet med en modell av 12-meteren «Vema III», som jo er tegnet av Johan Anker og bygd her i Vollen.

En av attraksjonene ved utstillingen er Jørgen Stubberuds modell av «Fram», bygd på Framheim under Amundsens sydpolekspedisjon. Stubberud var Amundsens snekker om bord.

– Årets utstilling er svært variert og spennende. Det er mye å se på; alt fra strøkne 19,5-ere seilbåter til spikkete båter. Vi har også noen flaskeskuter, sier Jon Aksel Aulie.

Utstillingen holder åpent fra klokka 11:00 til kl 16:00 lørdag og søndag 3. og 4. mars.

FISKEBÅTER: Fraktet helt fra Trondheim er ni modeller av tradisjonelle fiskebåter. [Foto: Jon Aksel Aulie]