Stor interesse for padlegruppe

Fremmøtet var over all forventning da Laila Windju og Heidi Sommarset inviterte til å etablere en uformell padlegruppe i Vollen.

– Vi satte sammen tre bord i foajeen til Oslofjordmuseet for å ta imot de vi trodde skulle komme, men vi endte med å måtte sette sammen seks, sier Hilde Sommarset, som kunne telle rundt regnet 20 kommende padlere som satt rundt bordet.

Mange av de fremmøtte uttrykte at initiativet var kjærkomment, for flesteparten av dem hadde relativt liten padleerfaring og etterlyste en gruppe de kunne padle sammen med – noe som også ville skape trygghet.

Mange hadde også erfart at kajakken hadde blitt liggende i garasjer og uthus. Lysten til å bruke den var i og for seg der, men veien derifra og ut på vannet hadde vist seg i praksis å være lang. Kombinasjonen av et kajakkstativ i Vollen, som nå teller 35 plasser og er nesten fullt, og en kajakkgruppe håper alle vil endre kajakkvanene deres.

Men det var også erfarne padlere som møtte frem, noe som selvfølgelig er et veldig positivt bidrag til gruppen; å noen i gruppen en kan lære av.

Vollen turpadlegruppe

Under møtet fikk gruppen også sitt endelige navn – den heter nå Vollen Turpadlegruppe. Det ble påpekt at gruppen er høyst uformell – juridisk sett er den kun en gruppe kajakkpadlere som møtes for å padle sammen. Gruppen er ikke ansvarlig for noe og alt er frivillig.

Det koster derfor heller ikke noe å være med i gruppen og padle. Man må heller ikke være medlem i Oslofjordmuseets Venner – noe man imidlertid gjerne kan være for å støtte venneforeningen og museet. Skal man derimot ha kajakk i stativet, må man være medlem og betale en årlig leie for plassen. 

Kajakker i praksis

Etter at alt det formelle var gjennomgått og gruppen etablert – kommunikasjonsplattformen er Facebook (søk etter Vollen Turpadlegruppe) – ga den erfarne kajakkpadleren Thomas Roander tips og råd om kjøp og bruk av kajakk. Kvelden endte med en tur bort i kajakkstativet der man i praksis fikk se forskjell på ulike kajakktyper og man fikk gjennomgått egenskaper, fordeler og ulemper med de ulike typene.

Kajakkgruppen vil nå padle hver tirsdag kl 18:30 og alle med kajakk som har lyst til å bli med på padlingen, er velkomne til det. 

Se film fra det aller første møtet:

https://vimeo.com/336422314?utm_source=email&utm_medium=vimeo-cliptranscode-201504&utm_campaign=28749


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.