To flotte herrer tolker Taube

– 28. oktober kl 19 kommer to flotte herrer med et Taube-program, forteller leder av Oslofjordmuseets Venner, Trine Bendixen. Kom og hør!

Denne søndagskvelden blir det en hyggelig musikalsk aften på Oslofjordmuseet med musikerne Trond og Harry.

– Og naturlig nok blir det fokus på Evert Taubes forhold til det våte element. Faren var fyrvokter, så Evert hadde naturlig nok en god del saltvann i årene, noe hans diktning bærer preg av, sier Trine Bendixen.

Evert Taube ble en av Sveriges og Nordens aller mest kjente og folkekjære visesangere. I sine viser forteller Taube ofte om virkelige personer og det er ingen tvil om at han har sans for søte damer.

Taubes store drøm var å bli forfatter, noe hans far, losmesteren, hadde liten sans for.

«Enten tar du deg en utdannelse eller så kan du dra din kos» det vil si dra til sjøs, sa faren. Og slik ble det – 17 år gamle Evert valgte sjølivet. Som sjømann og visesanger tar han oss med til eksotiske havner og miljøer, som i «Flickan i Havanna».

Som 20-åring hadde han fått nok av sjølivet og gikk i land i Argentina, der han blant annet livnærte seg som cowboy eller Gautcho som det heter der.

Om det er ham selv eller Fritjof som prøver å «sjekke opp» Carmensita, er uvisst, men tango, det likte han uansett –og historien kan vi høre i «Fritjof og Carmensita».

Du kan høre musikerne Trond og Harry synge og spille Taube-sanger i Oslofjordmuseet søndag 28. oktober kl 19. Dørene åpner klokka 18 og det er enkel servering der.

SPILER: Musikerne Trond og Harry spiller Taube-musikk i Oslofjordmuseet.