Travel dag på Oslofjordmuseet

DUGNAD: Audutoriet var fullt av folk som registrerte og fotograferte verktøy for seilmakere og båtbyggere.
DUGNAD: Audutoriet var fullt av folk som registrerte og fotograferte verktøy for seilmakere og båtbyggere. [Foto: Morten Jensen]
Tirsdag 5. desember var en travel dag på Oslofjordmuseet.

Denne dagen hadde museet besøk og hjelp av kollegaer fra andre museer rundt om i landet.

– Vi har hatt en stor dugnad her i dag hvor vi har registrert og fotografert seilmakerverktøy og båtbyggerverktøy, forteller daglig leder av Oslofjordmuseet, Tron Wigeland Nilsen.

Hele auditoriet var tatt i bruk og det krydde av folk som var ivrig opptatt av å studere små gjenstander. I den ene enden av rommet var det rigget til et fotostudio. Gjenstandene er blitt behørig registrert, katalogisert og fotografert for senere å kunne bli lagt ut på nettet.

Ny båt i båthallen

Museet har også fått inn en ny jolle i båthallen. Det er en godt brukt Snipe av plast som er utånt av Bærum Seilforening og Snipeklubben i anledning av at Snipen har eksistert i Norge i 80 år.

80 ÅR: En Snipe er på plass i båthallen i anledning av at Snipen har vært i Norge i 80 år. [Foto: Morten Jensen]
80 ÅR: En Snipe er på plass i båthallen i anledning av at Snipen har vært i Norge i 80 år. [Foto: Morten Jensen]
Snipen, som ble tegnet av William F. Crosby fra Florida i USA i 1931, kom til Norge fordi Vestfjordens Seilforening (nå Bærum), Oslo Seilforening og Seilforeningen Trim ønsket seg en rimelig tomannsjolle i 1936. Georg Thurmann Christensen, som var medlem av Vestfjordens Seilforening, fikk tilsendt tegninger av jollen fra sine to brødre i USA.

Den første båten ble bygd av Helle båtbyggeri i Kragerø og ble fremvist for medlemmene i Vestfjordens Seilforening på foreningens julebord i 1937. Det vakte begeistring og klassen var et faktum. Snipeklubben ble stiftet 18. november i 1938 med Per Skjønberg som klubbens første leder.

Nå kan Snipen studeres og sees på Oslofjordmuseet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.