Vårprogrammet for Barnerekka er klart

8. april er det klart for første søndag i Barnerekka i Oslofjordmuseet etter påske. Nå er også hele programmet for våren og sommeren klart.

Før påske la Trine Bendixen siste hånd på programmet for Barnerekka for våren og sommeren, og det mangler ikke på gode og morsomme opplevelser som venter på barna som finner veien til Oslofjordmuseet på søndager. 8. april står første post på programmet, og da skal det lages fingerdukker som kan brukes til fingerdukke-teater hjemme.

– Dette er alltid populært og kanskje du vil ta med deg en venn, sier Trine Bendixen.

15. april skal det lages all verdens figurer og skapninger i plastelina, og uken etter markerer museet Jordens Dag.

– Denne dager er et årlig arrangement over hele verden til støtte for miljøvern, og vi skal være miljødetektiver i Vollen. Det blir en tur i miljø­avdelingen i museet først, og så går vi ut og «plogger», forteller Trine.

Og slik fortsetter det hver søndag frem til slutten av september. Du kan se hele programmet på Barnerekkas egen side.

Dette skjer i Barnerekka

Norgesmesterskap i krabbefiske

Det store høydepunktet blir norgesmesterskapet i krabbefisking for barn. Det skjer 9. september. I 2017 deltok rundt 100 barn. I år er det ventet atskillig flere.

– Vi har krabbesnører  og bøtter til 300 barn, sier Trine.

Det skal konkurreres i tre klasser: 2–5 år, 6–8 år og 9–12 år. Det koster 50 kroner å være med, men da får du beholde snøret og bøtten.

– Når vi har registrert hvor mange krabber du har fisket, blir krabbene sluppet ut i fjorden igjen, forsikrer Trine.