VM i kjeglespill i Vollen

Søndag 16. september kl 16 blir det VM i kjeglespill på kjeglebanen i hagen til Selvikvillaen. Og VM, det står for intet mindre enn VollenMesterskap!

Det første VM-et i kjeglespill ble arrangert i 2017. 

– Vi startet en tradisjon i fjor for å vekke liv i den flotte kjeglebanen som står i hagen til Selvikvillaen i Vollen, sier Elisabeth T. Bye i Vollen Nærmiljøsentral, som holder til i Selvikvillaen.

I år er det duket for mesterskap igjen – kl 16. søndag 16. september starter det og alle kan være med. Det loves servering av kaffe og kake til både deltagere og heiagjeng. Og du vil få høre litt om banens historie. Det er bare å møte opp!

– Kjeglebanen ble bygget i ca. 1919, inspirert av de kondisjonertes fritidsinteresse for kjeglespill i Danmark på den tiden. Selve bygget er ca. 30 meter langt og har en bane/spilleflate på 20 meter, forteller Bye.

Fridtjof Foss, som har gitt banen som faktisk tidligere stod på Mellom-Nes, forteller om opprinnelsen:

– Min bestefar Christian Steffensen kom til Norge fra Danmark i 1905 og slo seg opp med flere manufakturforretninger i Oslo. I Danmark hadde han hatt stor glede av de sosiale samlinger rundt kjeglespill og fikk derfor bygget en bane på Skottodden på Mellom-Nes. Han hadde etter hvert mange venner som spilte og konkurranser ble arrangert til «megen hygge».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.