Hva skjer med «Maud»?

PÅ TOFTE: «Maud» har fått en foreløpig hjemmehavn på Tofte, men hva vil skje fremover med båten? (FOTO: Morten Jensen)

Onsdag 27. november er det «Maud»-kveld på Oslofjordmuseet. Jan Wanggaard kommer med oppdateringer omkring det store «Maud»-prosjektet.

Det er gått over ett år siden polarskipet «Maud» ble buksert inn Oslofjorden og tatt i mot i Vollen. Etter en kort visitt i havnen utenfor stranden der skipet ble bygd, har det siden ligget fortøyd oppå lekteren «Jensen» i en havn på Tofte på Hurum-landet.

Mange lurer på hva som nå skjer med den gamle båten til Roald Amundsen og hvilke planer som foreligger for den i fremtiden.

Dette kommer prosjektleder  for «Maud Returns Home», Jan Wanggaard, til Oslofjordmuseet for å fortelle om onsdag 27. november klokka 19:00. Med seg vil han Anders Bache, fagkonsulent på Follo Museum, Roald Amundsen’s House Uranienborg.

Sammen vil de fortelle om «Maud»-ekspedisjonen, om status for «Maud» i dag og, for å sitere innbydelsen til Oslofjordmuseet, «kanskje enda lenger fram i tid».

– Maud kom seilende inn Oslofjorden 18.august 2018, bærende på en fantastisk 100 års historie. Nå skal vi bygge en fremtid for den gamle damen. Ekspedisjonen fra 1918 til 1925 er solid dokumentert gjennom dagbøker, bilder og endeløse mengder vitenskapelig materiale som venter på å bli synlig og virkeliggjort for alle. Kom og bli del av den spennende tiden vi nå går inn i, skriver Jan Wanggaard på «Maud Returns Home»s Facebook-side.

Billettpris for å komme å høre på er 50 kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.