Modellbåtutstilling med unik samling

Det er snart tid for et av Oslofjordmuseets årlige høydepunkter – Modelbåtutstillingen. Den finner sted fra 9. til 14. mars. Årets attraksjon blir den unike samlingen av modellbåter til Trond Theodor Salvesen på Nesodden.

Ingelill Mitchell ble svært overrasket da hun åpnet skuffer og skap etter onkelen Trond Theodor Salvesen.

– Jeg visste jo at han bygde modellbåter, men jeg hadde jo kun sett dem han hadde fremme, forteller  Ingelill Mitchell i et innslag i Norge Rundt i 1997.

– Når vi skulle rydde etter at han var død, var de båter, båter og atter båter i skuffer og skap. Det var over 40 flotte dampskipsmodeller, Alle hadde han bygd til seg selv.

40 DAMPSKIP: Intet mindre enn 40 dampskip dukket opp da Ingelill Mitchell skulle rydde ut leiligheten etter sin onkel Trond Theodor Salvesen. [Fra Norge Rundt]

Båter fra denne unike samlingen vil nå bli utstilt i Oslofjordmuseet fra 9. til 14. mars.

Årets modellbåtutstilling er den 6. i rekken, og det er ingen utstilling ved Oslofjordmuseet som trekker så mange tilskuere som den. Over hundre båter ventes utstilt, og utstillingen består av båter i alle varianter; seilbåter, motorbåter, skuter og skøyter.

Brorparten består av private båter, og Oslofjordmuseet er interessert i alle modellbåter som står rundt om på hyller og i vindusposter rundt om. Kanskje sitter nettopp du på en liten skatt?

Jon Aulie ved Oslofjordmuseet sier at innlevering av modellbåter til utstillingen foregår 7. og 8. mars. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.